HR & Communicatie

Ik help jouw organisatie duurzaam succesvol te zijn door authentiek en prettig werkgeverschap.

Dat doe ik met verfrissend advies en consultancy in HR en Communicatie. Door goede vragen te stellen en aan te sluiten bij wat in jullie situatie nodig is, breng ik helderheid en concrete oplossingen: van strategie en coaching tot teksten en woordkeuze. Mijn aanpak is positief en pragmatisch.

Als goede en gastvrije werkgever maak je met je hele team – van medewerkers tot freelancers en vrijwilligers – waar waar je voor staat en wat je neer wilt zetten als organisatie.

HR- en interne communicatie: gericht advies over gastvrij communiceren met jullie medewerkers (en freelancers, vrijwilligers). Documenten in de taal die past bij je organisatie. Frisse communicatiemiddelen zoals podcasts en 'arbeidsovereenkomsten op 1 pagina'. Vacatureteksten die aanslaan bij de best passende kandidaten. Advies over goede, constructieve gesprekken. Je communicatie wordt soepeler en doelgerichter, je team zit op een lijn met wat je neer wilt zetten met je organisatie. Dat geeft je een vliegwieleffect: de onderlinge verbinding en cultuur worden sterker, je organisatie wordt veerkrachtiger en succesvoller.

Ja, interessant!

Het oppoetsen van de ervaring van jullie medewerkers - en sollicitanten - met jullie organisatie, met oog voor mogelijkheden en invalshoeken die je zelf wellicht nog niet had gesignaleerd. We bekijken waar voor jullie de winst zit en wat de beste knoppen zijn om aan te draaien. Van de basis op orde tot de kers op de taart.

Ja, interessant!

Op alle vlakken helder neerzetten wie en wat je organisatie is als werkgever, zodat je extern aantrekkelijker wordt voor talenten en intern je doelen helder op de horizon staan. Met de eigenheid van jouw bedrijf en de visie die daar achter te ontdekken is. Op een coachende manier, als klankbord en sparring partner, verbind ik jullie identiteit als werkgever aan trends, kansen en concrete actiepunten voor jouw organisatie.

Ja, interessant!

Hoe, waarom en wanneer zorg je dat medewerkers zich welkom weten op het werk: de waarde van gastvrijheid op de werkvloer. Gastvrij werkgeverschap is positief en oplossingsgericht. Het vindt de balans tussen de factor mens en zakelijke belangen. Kies je voor een menselijke manier van communicatie en interacteren, dan haal je het beste naar voren uit die mensen die jouw organisatie elke dag weer waarmaken. De basis is: welkom op je werk, goed dat je er bent.

Ja, interessant!

Referenties